dinsdag 21 juni 2011

Gratin van Aubergine en Aardappel

Vandaag 'n vegetarisch gerechtje voor mij. Filip en Matthias hadden er nog 'n rundsbrochette bij.
'n Gratin van aubergine en aardappel met 'n tomatensaus.

Ingrediënten
2 kleine aubergines, in dunne plakken gesneden
3 grote aardappelen, in dunne plakken gesneden
Olijfolie, peper, zout en oregano
1 ajuin, fijngesnipperd

1 blik gepelde tomaten
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd

1 tl sambal
1 dl witte wijn
Peper en zout naar smaak
Geraspte mozarella
Bereidingswijze
De aubergines en aardappelen in 'n grillpan mooi laten bruinen in olijfolie en kruiden met peper, zout en oregano.
Op 'n bord leggen op 'n stuk keukenrol om het overtollige vet eruit te laten trekken.
Ondertussen kan je de tomatensaus maken.
De olie laten warmworden in 'n pot en hierin de ajuin aanstoven. Als deze zacht is voeg je de look toe en de sambal.
Daarna de wijn toevoegen en de alcohol goed laten uitkoken.
De gepelde tomaten toevoegen en 'n goede scheut water.
Bijkruiden met peper en zout naar smaak.

Daarna maak je de ovenschotel.
Je begint met 'n laag tomatensaus en maakt hierop laagjes van de aardappel en aubergine.

Dunne laagjes tomatensaus ertussen doen.
Op de bovenste laag tomatensaus doe je geraspte mozarella.
In 'n oven van 220 graden laten warmen tot de kaas mooi gesmolten is en 'n mooi kleurtje heeft gekregen.


Smakelijk!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten