dinsdag 24 mei 2011

Luikse Salade


Vandaag 'n receptje dat hier altijd weer in de smaak valt en heel vlug te bereiden is.
Je kan het zowel lauw als koud eten.
Luikse salade dus.

Ingrediënten
300 gr boontjes
300 gr gezouten spek in stukjes snijden
750 gr krieltjes (ik heb voorgekookte gebruikt)
4 el Balsamico-azijn
Peper en zout
Bereidingswijze
De boontjes beetgaar koken in gezouten water, afspoelen met koud water zodat ze mooi groen blijven.
Als ze afgekoeld zijn, in stukjes snijden en in ‘n grote kom doen.
De spekblokjes aanbakken in wat boter, als ze mooi uitgebakken zijn, doe je er de balsamico bij en laat je deze helemaal inkoken tot je ‘n stroperige saus krijgt.
Even in de pan laten afkoelen.
De krieltjes bak je in ‘n anti-kleef pan mooi bruin.
De patatjes bij de boontjes doen en hierover de spekblokjes doen.
Voorzichtig mengen en eventueel bijkruiden met peper en zout.


Smakelijk!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten