maandag 18 april 2011

Zelfgemaakte Hamburgers

Vandaag hebben we eens zelf hamburgers gemaakt.
Op zich is dit helemaal niet moeilijk om te maken.
Het enige werk dat je eraan hebt is het gehakt mengen met de gewenste ingrediënten.
Ingrediënten
500 gr kalfsgehakt

3 el Panko of paneermeel
1 ei
2 kleine uien, fijngesneden
Enkele druppels tabasco
Cayennepeper naar smaak
2 el peterselie, fijngesneden
2 el bieslook, fijngesneden
Peper en zout
Garnering
Broodjes
Roquettesla
Uien
Gekookte eitjes
Tomaten
Saus naar keuze
Bereidingswijze
De fijngesnipperde uien aanbakken in wat olie met boter tot ze zachtbruin zijn.
Laten afkoelen.
Het gehakt mengen met het ei, het paneermeel, de cayennepeper, de tabasco, peper, zout en verse tuinkruiden.
Daarbij de gebakken uitjes voegen en goed mengen.
Hier kan je dan hamburgers van vormen, de grootte bepaal je zelf. Ik had redelijke kleintjes gemaakt.
Bakken tot ze gaar zijn in wat boter met olijfolie.
Daarna kan je 'n broodje beleggen naar keuze.


Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten