Dit is eigenlijk 'n heel gemakkelijke pizza en niet zo zwaar en moeilijk verteerbaar dan 'n gewone pizza.
De bodem zijn tortilla's die je eerst 'n beetje voorbakt in de oven.
Hoe heb ik deze gemaakt.
Ingrediënten
1x het recept van de tomatensaus (zoals hier beschreven)
8 middelgrote bloemtortilla's
2 blikjes tonijn - uitgelekt
3 kleine sjalotten, fijngesnipperd
2 el kappertjes, uitgelekt
Peper, zout en oregano
Geraspte mozarella
Olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180°.
Als de oven warm is, smeer je de bovenkant van de tortilla's in met olijfolie en laat ze 'n tiental minuten bakken in de oven zodat ze krokant worden.
Ondertussen maak je het tonijnmengsel.
Verwarm wat olijfolie in 'n pan en stoof de sjalotjes hierin glazig.
Voeg de tonijn toe en laat even meebakken.
Neem van het vuur en roer er de kappertjes onder.
Kruiden naar smaak met peper, zout en oregano.
Als je de tortilla's uit de oven hebt gehaald verhoog je de temperatuur naar 250°.
Op de krokante tortilla's leg je 'n royale laag van de tomatensaus en hierop verdeel je 'n deel van het tonijnmengsel.
Afwerken met gerapste mozarella (hoeveelheid bepaal je zelf).
In de oven plaatsen tot de kaas mooi gegratineerd is.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten