woensdag 27 april 2011

Koninginnehapje, vol-au-vent, vidée, of hoe je het ook wilt noemen ....

Vidé zoals vidé moet zijn.
Met malse kip, verse champignons en gehaktballetjes.
Hoe maken we dit …
Ingrediënten
3 enkele kipfilets
Kipbouillon Piet Huysentruyt
250 gr champignons
300 gr gehakt, gemengd met wat peterselie, zout, peper en paneermeel, in kleine balletjes gerold
300 dl volle melk
40 gr boter
40 gr bloem
Peper, zout
2 el verse Peterselie, fijngesnipperd
Bereidingswijze
In een pot water aan de kook brengen met ‘n el kippebouillonpasta van Piet Huysentruyt.
Als dit kookt, hierin de kipfilets gaarkoken.
Dan deze eruit halen en de bouillon zeker niet weggooien!
De balletjes ook gaarkoken in de bouillon en de bouillon dan even aan de kant zetten.
De champignons fijn snijden en bakken in wat boter in de pan totdat ze bruin zien (kruiden met peper en zout).
De kipfilet in fijne stukken scheuren (zeker niet snijden!)
Dan gaan we de saus maken.
Een roux maken met boter en bloem en even laten doorkoken. Hierbij 500 ml van de bouillon voegen en de volle melk. De saus goed laten inkoken. Als ze te lopend is, binden met Maïzena.
Afkruiden met peper en zout en de peterselie toevoegen.
Daarna de kip, champignons en de balletjes in de saus doen en nog even laten doorwarmen.
Serveren met frietjes of gebakken patatjes en bladerdeegbakjes die men eerst even voorverwarmd.


Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten