dinsdag 20 maart 2012

Gevulde Champignons

Restverwerking vandaag.
Ik had nog bakje verse, nogal grote champignons en 'n pakje Philadelphia kaas wat bijna op vervaldatum kwam.
Er was ook nog 'n overschotje van gisteren voor Matthias en Filip en ik hebben dit gegeten met stokbrood.
Ingrediënten
12 grote champignons (het steeltje er volledig uitgehaald)
4 teentjes knoflook, grof gehakt
2 el olie
200 gr Philadelphia kaas
25 gr geraspte Parmezaanse kaas
1/4 el peper
1/4 el cayenne peper
1 sjalot, heel fijn gesnipperd
Panko en gesnipperde peterselie voor de afwerking.
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 180 °.
De stelen van de champignons samen met de knoflook in de keukenmachine fijn malen.
Dit mengsel dan bakken in 'n beetje olie totdat het vocht helemaal verdwenen is.
Hieraan de Parmezaanse toevoegen, de Philadelphia kaas en de kruiden.
Beetje doorverwaren tot je 'n romig mengsel krijgt.
De champignons vullen met dit mengsel (mag goed wat in) en de champignons in 'n ovenschotel zetten.
Bestrooien met wat Panko en laten bakken in de oven, ongeveer 'n twintig minuten.
Afwerken met wat peterselie.

Smakelijk!

1 opmerking:

  1. Oh dit ziet er super lekker uit! Ik ben dol op alles met champignons! Heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen