zondag 8 januari 2012

Worstenbroodjes met 'n kippenvulling

Vrijdag was het Drie Koningen en hier in België worden er dan altijd worstenbroodjes gegeten.
Ik had deze klaar gemaakt. Om eens iets anders te proberen had ik kippengehakt gebruikt.

Ingrediënten
450 gr kippengehakt
1 ei
1 el sesamolie
2 ajuinepijpjes, fijn gesnipperd
Beetje pili pili poeder
Peper en zout
3 el Panko of paneermeel
1 1/2 el zoete soja-saus
3 teentjes look, fijngesnipperd
Rechthoekig diepvriesbladerdeeg
Beetje sesamzaadjes
1 extra ei voor het bladerdeeg te doreren
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 180 graden.
Het kippengehakt mengen met het ei, de sesamolie, de look, de sojasaus, de sesamolie en de kruiden (pili-pili, zout en peper).
Goed mengen.
Het ontdooide bladerdeeg in kleine rechthoekjes snijden. (ongeveer 5 op 10 cm).
Op elk rechthoekje 'n eetlepel van het gehaktmengsel leggen.
Het broodje oprollen en op 'n bakplaat leggen.
Ik heb er ongeveer 'n 26 gemaakt.
De bovenkant van de broodjes insmeren met het losgeklopte ei en hierover wat sesamzaad verdelen.
'n Half uurtje laten bakken in de oven.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten