maandag 11 juli 2011

Scampi's in 'n Roze Kreeftenroomsaus met Koriander

Vandaag nog eens scampi's gemaakt, en 'n wel echt heel simpel gerechtje.
Wij hebben het gegeten met pasta en stokbrood.

Ingrediënten
400 gr rauwe scampi's, diepgevrozen

Beetje boter
Peper en zout

2 dl witte wijn
2 dl water
1 tl Kreeftenbouillon van Piet Huysentruyt
1 tl tomatenpuree
2 dl room
4 el verse kleingesneden koriander
Bereidingswijze
De scampi's in enkele minuten aanbakken in wat boter, en kruiden met peper en zout.
Uit de pan halen, en even warm houden onder aluminiumfolie.
Bij het aanbaksel voeg je de witte wijn en je laat dit even goed doorkoken zodat de bittere alcoholsmaak eruit is.
Daarna het water, de kreeftenbouillon en de tomatenpuree toevoegen.

Even laten doorkoken en daarna de room toevoegen.
Als de saus de gewenste dikte heeft, de scampi's terug toevoegen en even laten doorwarmen.
Van het vuur afnemen en de verse koriander eronder roeren.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten