woensdag 27 april 2011

Kabeljauwhaasje met Witte Wijnsaus

Gisteren had Filip nog eens zin aan vis. Ik had nog kabeljauwhaasjes in de diepvries zitten en toen waren deze vlug klaargemaakt met 'n heerlijke Witte Wijnsaus! Echt de moeite waard om eens te proberen, en helemaal niet moeilijk!Het kabeljauwhaasje heb ik gewoon gebakken in 'n pan met wat boter en olijfolie.
Het receptje voor de saus zal ik jullie geven.
Ingrediënten
200 ml water
1/2 kl visbouillon Piet Huysentruyt
200 ml witte wijn
200 ml room
Twee takjes verse thym
Laurierblad
1 sjalot in grote stukken gesneden
Peper en zout
Verse peterselie
Bereidingswijze
In een pot het water doen, samen met de wijn, de groentenbouillon, de thym, laurier en de sjalot.
Dit mengsel tot de helft laten inkoken.
Daarna de room toevoegen en nog eens laten inkoken tot de helft.
Afkruiden naar smaak met peper en zout en de verse fijngesneden peterselie toevoegen.


Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten