dinsdag 12 juli 2011

Crumble Cake met Blauwbessen

Gisteren had ik dit nagerecht nog gemaakt, 'n voltreffer ... Ik had vandaag 'n heel deel meegenomen naar het werk, en dat ging er ook vlotjes in daar :)
Ingrediënten
Cake
175 gr patentbloem
1 kl bakpoeder

1/4 kl zout
125 gr zachte roomboter

150 gr fijne suiker
2 grote eieren
2 eierdooiers
1 kl vanille-extract
300 gr blauwbessen
Crumble
100 gr patentbloem
150 gr lichtbruine suiker
1/2 tl kaneel

100 gr zachte roomboter
Bereidingswijze
Cake

De oven voorverwarmen op 180 °.
De bloem samen mengen met het bakpoeder en het zout.
De boter samen met de suiker goed opkloppen, zeker 'n vijftal minuten op de hoogste stand, tot je mengsel heel bleek van kleur is en het volume groter is geworden.
De eieren er één voor één ondermengen, op de laagste stand.
Hierna de helft van het bloemmengsel toevoegen en de vanille.
Ook mixen op de laagste stand. De twee eierdooiers eronder mengen en daarna het laatste deel van het bloemmengsel. (nog steeds op de laagste stand).

'n Rechthoeking cakeblik bekleden met bakpapier en hierin het cakemengsel doen.
Hierover de blauwbessen verdelen.
Crumble
De bloem, suiker en kaneel goed mengen en hieraan de boter toevoegen.
Met je vingers mengen tot je 'n dikke kruimelstructuur hebt.

Dit over de blauwbessen verdelen.
De cake ongeveer 'n vijftigtal minuten bakken in de oven (tot de crumble mooi goudbruin is).

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten